Naam: Ian Schumacher.
Leeftijd: 19Jaar.
Opleiding: thuisstudie gewichtsconsulent
Woonplaats: Broek op Langedijk
Vereniging: Wielervereniging Noord Holland

 

 

 

 

 

Maak kennis met, Ian .

Van kinds af aan ben ik altijd al bezig met sporten, van voetbal tot tennis en van judo tot fietscross. Uiteindelijk ben ik op 16 jarige leeftijd verslaafd geraakt aan het mountainbiken. Ik fietste vaak samen met mijn vader in de Schoorlse duinen en daar ontstond het idee om een keer mee te doen aan een wedstrijd. Bij mijn eerste wedstrijden bleek ik aardig te kunnen trappen.

De honger naar meer begon te groeien. Het resulteerde in een aantal mooie podium plaatsen bij Nationale en Internationale wedstrijden en werd ik vervolgens geselecteerd voor de Nederlandse selectie. In 2019 heb ik namens de nationale selectie, een aantal UCI Junior Cup wedstrijden mogen rijden. In 2020 heb ik meegedaan aan het EK en het WK dit was een super ervaring.

Naast mijn uren op de fiets doe ik een thuisstudie gewichtsconsulent. De studie en mijn vele trainingsuren zijn goed te combineren met elkaar.

Buiten dit alles vind ik het ook fijn om lekker met wat vrienden te chillen, en op zijn tijd een lekker wandeling te maken met de familie en onze hond (Beauceron).

In 2021 hoop  ik op weer veel mooie stappen te maken met mijn nieuwe team, hoop ik weer geselecteerd te worden door de Nederlandse selectie om daarmee de Wereldbekers wedstrijden U 23 te kunnen rijden en door te groeien als mountainbiker op internationaal niveau. Voorop staat echter vooral dat ik van alles, wat op mijn pad komt wil genieten!! Ik heb er onwijs veel zin in!

© 2021 HOBIJ Vittoria Development Team

Website door Manieu.nl