03 04/17 03/04/2017

Zwiep Cup Oldenzaal

Geen topweekend.

na het succes in Burgh Haamstede waren de verwachtingen hooggespannen. Maar zoals zo vaak in sport krijg je de prestatie niet op een presenteerblaadje.

Guus had een kanonstart en lag de eerste ronde op kop maar door een valpartij werd hij naar achteren geworpen. Er had zeker meer ingezeten dan een vijfde plaats.

"Afgelopen zondag stond al weer de 3de wedstijd om de NL mtb cup op het programma. Deze vond plaats op recreatiegebied Het Hulsbeek te Oldenzaal. Er was een korte snelle maar zeer technische ronde uitgezet.
Na een wat rommelige start kwam ik al snel aan de leiding te rijden en ging er vandoor. Was alleen even te enthousiast, omdat het eindelijk weer eens lukte. Gevolg was dat ik een bochtje miste en daarna nog twee keer moest stoppen om mijn scheefgevallen stuur recht te zetten. Hierdoor verloor ik de aansluiting met de eerste mannen. Nog redelijk terug kunnen komen en mijn rug hield het dit keer ook al aardig vol. Moest richting het einde nog wel wat temporiseren, maar goed in de breedte gezien was er alleen maar vooruitgang! 5de plaats. Tevreden!"

 

 

Kim noteerde een DNF, een gebroken zadel dwong haar er toe om de strijd te beëindigen.

"Vandaag klonk het start schot in Oldenzaal. Goed kunnen starten en met de kop groep mee kunnen gaan. Helaas duurde het niet lang of er ontstond een klein gaatje wat ik moeilijk kon dicht rijden. Door dat ik ook nog eens onderuit ging kwamen er nog wat meiden voor bij. Zo snel mogelijk op de fiets gesprongen en door gegaan. Toen goed met julia boschker mee kunnen rijden en in haar wiel kunnen zitten.  Zo was ik weer opgeschoven naar plek 8. Toen ik de kop over had genomen van julia brak helaas mijn zadel en was het einde van mijn wedstrijd. Maar er zit zeker verbetering in. Op naar Beringen.

 

 

Remco vertrok vanaf de tweede rij en kon direct goed doorschuiven. Na de eerste ronde kwam hij door op een vijfde plaats maar of het overmoed was geweest of een mindere dag ronde na ronde zakte hij iets verder naar achteren met als resultaat een 12e plaats.

 

 

 

Na de wedstrijd in Burgh Haamsteede was iedereen benieuwd of Stan deze lijn kon doortrekken in Oldenzaal.

"Vandaag wedstrijd in Oldenzaal voor de NL-CUP. Voordat de wedstrijd begon wist ik al dat het zwaar ging worden en dat werd het ook. Met de start zat ik meteen goed rond de 10de plek te rijden. Bij de tweede ronde begon ik last van mijn rug te krijgen en dat werd me fataal. Ik had nog wel geprobeerd om met de mannen mee te rijden, maar ik zat helemaal kapot. Schade redelijk kunnen beperken en 15de geworden !"

 

© 2021 HOBIJ Vittoria Development Team

Website door Manieu.nl