04 09/21 04/09/2021

veldrit Kleeberg

Het MTB seizoen is nog niet afgelopen of het cross seizoen is alweer gestart. Met het NK in aantocht zeker geen ideale situatie. De KNWU zou hier toch veel beter rekening mee kunnen houden, zeker de jeugd categorien worden hier onnodig belast.

Maar met drie renners aan de start was het wel duidelijk dat onze renners de overweging gemaakt hadden en de kostbare punten niet wilde laten liggen om hierdoor later in het seizoen in de problemen te komen door een slecht startopstelling.

Keije Solen mocht bij de Nieuwelingen de spits afbijten, hij liet er geen gras over groeien. In een zeer dominante wedstrijd trok hij de overwinning naar zich toe.

Hierna was het de beurt aan Lauren Molengraaf, haar eerste wedstrijd als junior dame. In een gecombineerde wedstrijd met junior, belofte en elite dames stond Lauren op de laatste rij. Maar al in de start loste ze dit nadeel op, een furieuze start bracht haar in de eerste bocht al op plaats 3. Snel nar de start onstond er een kopgroep en Lauren wist niet goed wat te doen en wachtte dus haar kansen af. Steeds voelde ze zich sterk genoeg maar durfde ze niet echt aan te vallen. Op anderhalve ronde pakte ze haar kans en loste haar direct concurrenten.

Ook voor Jelte Jochems zijn eerste wedstrijd bij de junioren. In een sterk internationaal veld, trok hij direct in de aanval. Twee renners konden hem volgen. In de strijd die daarna ontstond was hij net te licht voor de eerste plaats.

© 2023 HOBIJ Vittoria Development Team

Website door Manieu.nl