15 09/21 15/09/2021

NK 2021 Sittard een groot succes

Het NK MTB in Sittard is een weekend geworden om niet snel te vergeten!

Twee kampioenen, Lauren Molengraaf (nieuwelingen dames U17) en Jelte Jochems (nieuwelingen mannen U17)

een zilveren medaille ???? voor Keije Solen (nieuwelingen mannen U17) , een 4e plaats voor Fenna Hoegee (junior dames U19) een 5e plaats voor Amy Kox (nieuwelingen dames U17), een 9e plaats voor Stan van den Hanenberg (mannen U23) en een 14e plaats voor Ian Schumacher (mannen U23).

Bij U17 mannen waren Jelte en Keije beide zwaar favoriet en dat maakte ze ook beide waar. Jelte had een super start en heeft de leiding nooit meer afgegeven. Keije die op start rij 5 moest vertrekken reed in een razend tempo naar de kop van de wedstrijd en moest dat hoge tempo op het laatst bekopen en kwam daardoor zelfs nog even in gevaar, maar een sterke eindsprint bracht hem het zilver.

We gingen dus de zaterdagavond bijzonder opgewekt naar bed om op zondag de overige renners te zien strijden!

U17 meisjes, als je de enige huizenhoge favoriet bent, bij het inrijden nog even je lock-out (bediening van voor en achterdemper) kapot rijdt, wat het begeleidend technisch kader toch wel even kopzorgen opleverde. En dan bij de start resoluut het initiatief neemt en met meer dan 3 minuten voorsprong wint en onderweg ook nog de latere Nederlandse kampioene bij de U19 dames inhaalt (2 minuten eerder vertrokken) kun je stellen dat Lauren Molengraaf gisteren de UBER Boss was. 

In al dit geweld reden Amy en Fenna beide naar een resultaat waar we vooraf voor hadden getekend, voor beide het maximaal haalbare resultaat.

Mannen U23 kreeg een start om niet snel te vergeten, Stan normaal een slow starter om vervolgens langzaam naar voren te rijden, deed het onverwachte, een bliksemstart, twee ronde in de top 5 en toen blies hij zijn motor op, de twee volgende ronde zagen we een rokende pruttelende motor ….. en ja hij sloeg weer aan de jacht naar voren kon beginnen!! Een prachtige alles of niets 9e plaats. 

Dit seizoen is niet het seizoen van Ian en de gifbeker moest nog verder leeg gedronken worden, door een lekke band verloor hij het zicht op een top 5 klassering, rennend naar de technische zone deed hij zijn uiterste best maar meer dan een 14e stek zat er niet meer in.

Het MTB seizoen zit er nu op en krijgen de renners en begeleiding even rust. Tijd om na te genieten van een prachtig en succesvol seizoen.

 

© 2023 HOBIJ Vittoria Development Team

Website door Manieu.nl