27 07/21 27/07/2021

3 Nationscup VAM Berg Assen

Op de indrukwekkende VAM Berg in Assen was weer een prachtige parcours uitgezet. We waren hier voor de 3e manche in de 3 NationsCup, De resultaten waren wederom weer om trots op te zijn!

 

1e Jelte Jochems

2e Lauren Molengraaf

4e Fenna Hoegee

8e Amy Kox

25e Stan van den Hanenberg

DNS Arne van der Vliet (blessure)

DNS Ian Schumacher (Ziek)

DNS Keije Solen (vakantie)

Op zaterdag was het Jelte Jochems die vanuit het vertrek liet zien dat er met hem dit jaar niet te spotten valt, direct nam hij de leiding en breidde hij elke ronde zijn voorsprong uit om uiteindelijk met 1 minuut 45 voorsprong te winnen. Om duiding te geven aan deze prestatie: De plaatsen 2,3,4 en 5 waren allemaal renners uit België.

Bij de dames weer sterke uitslagen: Lauren (niet helemaal fit) had een moeilijke wedstrijd en vooral een gevecht met zichzelf. Nooit zat ze echt in de wedstrijd, met in de laatste ronde ook nog een lekke band stond haar gezicht na afloop niet al te vrolijk.

Fenna, kende een slechte start, de dames moesten in noodweer beginnen aan de wedstrijd. Fenna kreeg hier niet het juiste gevoel. Maar wederom liet ze zien dat ze uit het juiste hout is gesneden, nadat het droog was geworden hervond ze zich zelf en reed ze nog naar een 4e plek met recht een knappe prestatie.

Na de knappe prestatie van Amy vorige week in Beringen waren de verwachtingen best hoog gespannen, maar deze keer was het niet voor Amy. Waarschijnlijk hoort dit gewoon bij haar groeiproces en zullen we nog wel vaker pieken en dalen zien.

Als laatste was het de beurt aan Stan, met een steady race deed Stan het erg goed in dit grote internationale veld -zelfs de veldrijders Eli Iserbyt en Tom Meeuwsen stonden hier aan de start_ Het gaat iedere week een stukje beter, dit beloofd wat voor de volgende wedstrijden.

 

Er volgt nu een vakantie break en dan hebben we eind Augustus de volgende wedstrijd in Zoetermeer

 

 

 

 

 

© 2023 HOBIJ Vittoria Development Team

Website door Manieu.nl