18 07/21 18/07/2021

3 Nationscup Beringen

Zaterdag en zondag (17 en 18 juli 2021) de 2e manche in de 3 NationsCup, Deze keer waren we te gast in Beringen. Wederom prachtige resultaten en mooie soms niet helemaal verwachte podium plaatsen

 

1e Lauren Molengraaf

4e Jelte Jochems

4e Fenna Hoegee

5e Amy Kox

6e Keije Solen

NNB Stan van den Hanenberg

DNS Arne van der Vliet (blessure)

DNS Ian Schumacher (Ziek)

 

Op zaterdag begonnen we met de Men U17 race, Met Keije en Jelte op de eerste rij in het startvak waren de verwachtingen hoog. Al bij de start ging het echter fout met Jelte, hij schoot uit zijn pedaal lag half over zijn fiets en zat plots in het middenveld. Een inhaalrace was nodig. Te snel, te gretig wilde hij naar voren en blies uiteindelijk zijn motor op. Na een iets minder ronde hervond hij zich zelf en reed naar een prachtige 4e plaats. 

Keije, reed een stabiele wedstrijd maar hij had echt last van de warmte en kwam niet tot zijn maximale vermogen.

Op zondag begonnen we met de dames, dat Lauren zou winnen was geen grote gok en dat deed ze dan ook na een sterke wedstrijd kwam ze solo over de finishlijn. Fenna had een topwedstrijd na enkele wedstrijden die niet helemaal wilde lukken was het in Beringen top. In dit Internationale veld 4e worden en 2e Nederlandse een prachtig resultaat. 

En dan onze benjamin, voor Amy is dit een enorm leerjaar en zie je ze iedere wedstrijd verbeteren, maar wat ze zondag deed, deed bij vele mensen de harten sneller slaan. Wat een prachtige race, wat een inzet, wat een karakter. Volledig kapot kwam ze over de streep maar wat was ze tevreden..........en zij niet alleen.

 

De laatste race was ervoor Stan, Beringen is zijn parcours, zijn klimcapaciteiten komen hier tot zijn recht. Natuurlijk blijft het zo dat hij vanuit het achterveld moet starten en dat hij hard moet werken om op te schuiven. De eerste twee ronden waren top en het vervolg goed. 

 

Komende week gaan we naar Assen, een wedstrijd op de VAM Berg. Ik denk dat we er als team klaar voor zijn.

 

© 2023 HOBIJ Vittoria Development Team

Website door Manieu.nl