27 03/17 27/03/2017

Burgh Haamstede

Burgh Haamstede, een nieuwe naam op de wedstrijdkalender dit jaar. In aanloop naar de wedstrijden klonken er al berichten dat het een erg mooi parcours zou zijn......even afwachten en met eigen ogen zien, was ons uitgangspunt. Er was echter niks teveel gezegd, een echte aanwinst voor de kalender.

Zoals het in de meeste wedstrijden dit seizoen zal gaan, startte Guus Smits als eerste aan zijn wedstrijd bij de masters 30+. Ondanks dat Guus zelf na afloop niet helemaal tevreden was over zijn wedstrijd reed hij toch een verdienstelijk race. De ongenaakbare Christiaan de Graaf is een paar maten te groot maar de rest van de concurrentie ligt binnen handbereik. Met zijn 4e plaats lag het podium binnen handbereik.

" De aanloop naar de wedstrijd was niet vlekkeloos, doordat ik door mijn rug was gegaan op dinsdag. Gelukkig was fysiofit Berghem voor mij een uitkomst. Voor de wedstrijd voelde het allemaal goed behalve dat er niet echt power in de benen zat. Bij de start vertrok ik goed, maar zakte er in de eerste flauwe helling direct doorheen. Na een halve ronde vond ik dan toch nog een goed ritme en begon snel naar voren te rijden. Met ingang van de 3de ronde lag ik alweer op de 4de plek. Helaas kreeg ik vanaf dat moment pijn in de rug. Het was een tijdje aanklampen op een wat rustiger tempo bij Thijmen van de Vrede. Helaas had Thijmen nog materiaalpech. In de laatste ronde nog iets kunnen versnellen met een 4de plek als eindresultaat. Hopelijk volgende week beter. "

 

Bij de elite vrouwen had Kim Bodemann een goede start, deze keer zat ze goed in de groep en kon ze haar wedstrijd goed opbouwen. met een mooie 8e plaats als resultaat.

"Vandaag van start gegaan in Burgh-haamstede. Lekker kunnen starten en goed door kunnen rijden. Ik voel dat ik al steeds wat sterker begin te worden, dus daar ben ik erg blij mee! Het parcours was heel leuk, behoorlijk wat mulzand, gave bochten en mooie klimmetjes. Lekker met een groepje mee kunnen rijden en wat kopwerk gedaan. Ik kan met een tevreden gevoel terug kijken op de wedstrijd van vandaag!"

 

 

Het hoofdprogramma van de dag -Elite mannen- startte om 15.00 uur, in een klein maar sterk veld had Remco Smits een goede start, door zijn haast nog verder naar voren te komen maakte hij aan het einde van de eerste ronde een onhandige fout. Hij verloor hierdoor aansluiting met de koplopers en werd veroordeeld tot een inhaalrace. Met een 7e plaats mag hij achteraf erg tevreden zijn al had er meer in gezeten.

foto van Olympia Cicli MTB Team.

In een veld van 32 vertrekkers kun je plaats 31 kiezen om het veld in te rijden om vervolgens op te rukken naar plaats negen. Dit scenario zou bij iedereen de moed in de schoenen doen zakken, echter niet bij Stan van den Hanenberg, hij begon aan deze uitdaging en raapte de enen na de andere op nadat hij bij de start problemen had om in zijn trappers te komen. Als eerste jaars junior vloog hij over het parcours en passeerde zijn tegenstanders als of ze er niet reden. Wat waren zijn kansen geweest als hij een normale start had gehad? Volgende week in Oldenzaal zullen we het zien

 

foto van Olympia Cicli MTB Team.

 

© 2023 HOBIJ Vittoria Development Team

Website door Manieu.nl