05 05/17 05/05/2017

Nationale MTB wedstrijd te Havelte

 

zondag 30-04-2017 deden Kim Bodemann en Guus Smits mee aan de koningscup in Havelterberg. een mooi snel en technisch parcour. 

Guus startte bij de masters 30+ en pakte zijn eerste podiumplaats van het seizoen.

"Na de wedstrijd in Oldenzaal ben ik mezelf vooral gaan richten op mijn verbeterpunten. In Beringen heb ik mijn eerste Beneluxcup gereden met een 8ste plaats als resultaat. De dag erna alweer aan de start in de hel van Groesbeek een marathon over 70km met 25ste plaats als resultaat. Niet slecht met de zeer pijnlijke benen van de dag ervoor. 

Een week later het Beneluxkampioenschap in Nieuwkuijk. Het ging al best goed met een 4de plaats. Daarna 2 weken vooral veel getraind en vandaag dus Havelte. Na de kopstart mezelf prima kunnen handhaven en we reden al snel met 3 man weg, alleen werkte de rug nog niet mee waardoor ik moest lossen. Mezelf even wat rust gegund maar wel voor de 3de plek blijven rijden die ik uiteindelijk ook naar me toe kon trekken. Zeer blij met de progressie die ik boek! Nog wat puntjes om aan te werken en de conditie blijven verbeteren!"

Kim stond voor de eerste keer dit jaar op de eerste startrij, een mooi bewijs van haar constante rijden.

"De eerste ronde had ik wat kleine probleempjes. 1 keer overdwars in het mulle zand en toen nog een keer moeten stoppen, omdat een tak tussen mijn derailleur zat, maar daarna kon ik weer aardig mijn ritme terug vinden en reed ik elke ronde weer een stukje dichter naar nummer 5 in de wedstrijd. Helaas was het gat te groot om daar nog naar toe te kunnen. Maar ik mag zeker niet ontevreden zijn met een mooie 6e plek!"

© 2023 HOBIJ Vittoria Development Team

Website door Manieu.nl